Det här med ordföljd...

Jag var o tittade på en soffa i en möbelaffär:

Jag: Soffan som står där mot väggen, har den nåt pris?
Butiksbiträde, äldre, finsk herre: Jag ska se...

(vi går till soffan)

Biträdet: Jag vet inte vad kostar den...
Jag rent instinktivt: Jag vet inte! ...ja, eller, jahaa.

Samtidigt som jag svarade så fattade jag ju vad han menade... Jag vet inte, vad kostar den blir ju något helt annat än Jag vet inte vad den kostar.














Egen härd

Jaa!! Vi har fått nånstans att bo!  image72

Midsommar 2007

image66

image67

image68

image69

image70



Ur en sådan här kommer bilderna.



Midsommarvädret var på topp hela helgen och vi firade med hav, bastu, god mat (fisk, fisk o åter fisk) och gott sällskap. Jag fortsätter lära mig fotografera med min telefon. Telefonkamera verkar känsligare för all sorts störningar (ljus, mörker, rörelser...) än riktiga kameror, ca. 1/4 bilder blir bra innan jag lärt mig... Men det vägs upp mot att jag nu alltid har kameran nära till. Jag behöver inga perfekta foton, utan klarar mig om jag får mixa, trixa, försöka och prova mig fram och ta olika sorters bilder. Men en nackdel är att batteriet i telefonen är sämre än i riktiga kameror. Det lärde jag mig på midsommarafton när mitt telebatteri dog och jag plötsligt både var utan telefon och kamera. Inte konstigt egentligen då jag tog ett 90-tal bilder. Får tänka lite längre nästa gång.

Nytt jobb & intryck med avtryck

Det var det. Här befinner jag mig om ett par månader:

image65

Jag ska börja nytt jobb. Känns riktigt bra och spännande. Jag har jobbat där förut också, så helt nytt blir det inte. Jag hoppas bara att jag gör en bättre entré än sist.

Det var första arbetsdan och min kollega skulle bjuda på lunch tvärsöver gården. Något byggarbete var på gång och stora maskiner, diken, jordhögar och byggarbetare vimlade på gräsmattan. Helt förvirrad av alla nya intryck (eller vad jag nu ska skylla på) så går jag rakt in i en grävmaskin. Jag slår huvudet i den och faller pladask till marken. Totalt förvirrat, tankspritt, pinsamt... Min kollega får hjälpa mig upp. Jag fick inga bestående men, utan fortsatte jobba tiden ut med en bula i pannan. Det gick bra det också. Jag övervägde att börja min ansökan denna gång med "Hej på er, det var jag som gick in i en grävmaskin på gården för två år sen!". Det är ett riskfyllt jobb jag har.

Filosofier i natten

Han: Vad är en filé egentligen? Vad skulle kunna kallas filé om det gällde en mänska? (hur hänger frågorna ihop??)
Jag: Jag vet inte. Men jag har för mig att vaden skulle kunna vara ganska god. (svarar överhuvudtaget inte på frågan)
Han: Jaha. Men det skulle ju mer bli som en biff. (paus) Vad är en biff egentligen?


(Ps. Vi är inga kannibaler.)

Big wheel / Tori Amos

Tori Amos, en sångerska som helt gått förbi mina öron förut, har tydligen släppt ett nytt album med bl.a. låten Big Wheel. Det låter riktigt bra.

Nyskapande, Ernst

Var det nån annan som såg premiären av Sommartorpet med allas vår Ernst Kirchsteiger? Nä, jag tänkte väl det också. Jag kan informera om att de tagit fram en ny teknik för att hjärntvätta / hjälpa oss tittare att minnas recepten de använder sig av i programmet. Ernst tillredde några ytterst delikata smörgåsar med matjessill och äggröra. Allt efter att han berättade vad han gjorde och vilka ingredienser han använde, upprepades de viktigaste orden i ett skilt, hastigt kameraklipp där Ernst zoomats in. Det skapade en lätt eko-effekt. Såhär lät det ungefär:

Ernst:
- När jag gick i kockskola så gillade inte läraren att man kokade äggen så att de fick en blå kant på gulan. (Ernst zoomas in och han upprepar: blå kant på gulan). Ja, och så tar ni här lätt kesellan -lätt kesellan- och rör i. Det blir en fantastisk mix med sältan från sillen -sältan från sillen-.

Möjlitvis har det en verkan eftersom jag skriver om det här. Bra där, Ernst.


image64

Att överkomma sina rädslor (med barbariska drag)

Förut var jag rädd för allt med motor. Jag kände att jag aldrig riktigt visste när eller hur motorn skulle explodera och ville därför inte vara i närheten. Åtminstone då det gällde traditionella gräsklippare. Skitskraj gick jag bakom klipparen, rädd att den när som helst skulle klippa tag i en sten och stanna. Alternativt explodera mitt framför mig. Alternativt skulle knivbladet går sönder och flyga iväg som en bumerang.

Men inte längre. Rädslan har nu ersatts av nån sorts aggressiv experimentlusta. Det är med en hisnande och skräckblandad spänning jag numera drar fram med motorn över stock och sten. Jag klipper allt i min väg. Jag forcerar olika hinder för att se vad som händer. Mitt senaste kap var en gammal, torr hartass som låg på sommarstugegräsmattan. En jakttrofé lämnad åt sitt öde. Det smattrade och flög benbitar och päls när jag forcerade hartassen. Oh... jag kände mig stark, mäktig och njöt lite barbariskt.


image63


(jag ber om ursäkt å alla känsliga läsares och djurvänners vägnar)

Do u c?

image62

Det här är en magisk bild, insåg jag efter förra inlägget. Den är nämligen tvådimensionell. Å ena sidan kan man se den som någon som ligger i en båt och fotograferar sina fötter över relingen. Men, å andra sidan. Så kan man också se det som någon som står högst uppe på nån byggnad med tårna som sticker ut över kanten. Det svarta och vita kan ses som nåt sorts tak / persienn. Det ni.

(fotbilderna googlade jag fram)

Cold feet

image59image60image57

I don´t know about you, men jag själv ryser just nu.

Det är något med bleka, kallsvettiga fötter (med lackade tår). Jag vet inte vad, för egentligen är de ju ganska harmlösa. Någon borde uppfinna ett fotsolarium. Iofs så skulle ju fötterna blir ännu svettigare då. Men brunt och svettigt är ändå bättre än blekt och svettigt.

The Secret

image55


Vad är det som är så hemligt? Jo, lagen om attraktion. Det du tänker på attraheras till dig och dina önskningar slår in bara du tänker på det riktigt mycket. Detta gäller allt från skönhet, pengar och makt till jobb och karriär. Think of yourself as a magnet.

Det är positivt tänkande taget ett steg längre. Du ska konkret visualisera att pengar regnar från himlen, att du får checkar på posten med stora summor och att ditt boende är ett lyxparadis.

Egentligen är det helt självklart. Man bör fokusera på saker och ting som är bra i livet och inte gräva ner sig i allt dåligt. Det är skönare att tänka positivt, livet blir lättare på så vis. Att visualisera och fantisera positivt om sitt utseende och sin person är att stärka sitt självförtroende. Att tänka på de goda sidorna i person och utseende gör dig faktist snyggare. En positiv mänska med självförtroende attraherar likasinnade. Man borde hitta mål i livet och sträva efter dem.

Det här tankesättet är inget nytt...

As you think, so you become.
Du kan inte förändra andra, du kan enbart förändra dig själv.
Skönhet kommer från insidan.
Allt vad du vill att mänskor ska göra för dig, ska du också göra för dem.
What goes around comes around.
Karma.
Bön
.

Räddare i nöden

Om ni (läs: jag) ändå inte kan låta bli att bete er provocerande och inte lyda mina råd, så ska jag tipsa om räddaren i nöden. Aloe Vera stillar och tröstar upprörd hud som fått för mycket sol. Det finns ju en hel djungel out there nuförtiden med Aloe Vera-produkter. Välj en med hög procent så är du troligen bruno och fino dagen efter och undviker skinn som lossnar eller andra otrevligheter. Alternativt skaffa dig en egen planta.


image54

Glädjedödaren

Igår skulle jag inhandla ett par studentrosor. Jag valde ut de jag ville ha (rosor stora som knytnävar på långa, stadiga skaft), varpå expediten (en äldre kvinna) började ösa ut beröm över rosorna (riktat till en ännu äldre kvinna) medan hon paketerade in blommorna.

Expediten:
- Oj täische roosor je noo så VAKÄR, di har så stoor HYÖV! Schär pratar vi om HYÖV (småfnissar och blinkar mot kvinnan som nickar tillbaks). Övers.: Oj de här blommorna är så otroligt vackra, de har så stora huvuden. Här pratar vi om huvuden, hihi.

Jag:
- Jaa, de är väl genmanipulerade.

Tystnad brakar genom affären och kvinnornas blickar vrids mot mig. Jag har tydligen just spräckt deras drömmar om att dessa rosor växer någonstans i söderns höjder där de ingår i den naturliga floran. Eller så tog jag ett i blomsteraffärer förbjudet ord i min mun.

Jag:
- ... ja, fast de är nog fina! (annars skulle jag väl inte ha valt dem, hallå)

RSS 2.0