Forbrydelsen

Morr morr... ännu en torsdag uteblir Brottet från svt. Den här gången utesluts det till förmån för konståkning, av allt.
Det är väl ingen direkt toppklass-serie (trots att den är dansk), men helt hyfsad. Jag har fastnat för den. Jag tycker generellt att det saknas sådana här serier i rutan nuförtiden. Jaja... jag håller ut tills nästa torsdag.

Ojsan (eller åhhå, som man säger i Österbotten). Det kommer ju visst Brottet ikväll. Jag kunde ju ha tagit bort inlägget också, men då skulle det ha blivit ännu mer pinsamt om någon råkat hinna läsa det redan. Då har jag inget att klaga på alls idag.

image106

Påskhälsning i paint

Hur skulle jag kunna stå över en sån trevlig utmaning?

image104

Skippa toarullen

Jag känner mig nästan tvingad att kommentera svenska melodifestivalen då jag t.o.m. har satt upp en schlager-kategori här. Ingen av låtarna har egentligen berört mig speciellt mycket i år, det är kanske därför som jag nämnt det så sparsamt. Sist och slutligen föll mig BWO´s låt mest i smaken - efter många lyssningar. Och liksom andra har kommenterat här och där så tycker också jag att deras framträdande var det bästa av alla. Perellis låt tyckte jag länge var lite matt och platt -  ända tills jag enbart hörde låten. Då växte den på en gång. Den har nog potential trots allt. Jag tycker dock att Perelli & co måste satsa mer på framträdandet om det ska gå någorlunda i maj. Hon måste krypa ur den blingade toarullen och röra sig mer på scenen. Sjunga med hjärta och kropp och leva ut lite.

Origami

Origami betyder pappersvikning och idag ska jag på en kortkurs och lära mig vika! Om det inte börjar se allt för illa ut kanske jag lägger ut en bild senare.  Usch, vad jag är produktiv. Tjing pling!

Tänk...

... att det finns föräldrar som inte vet hur ett lotto-spel går till...

image103

1. Sätt er vid ett bord och ta fram spelet.
2. Ta varsin bricka med bilder.
3. Blanda de lösa korten och lägg ut dem på bordet med baksidan uppåt.
4. Turas om att ta kort. Om bilden du tar upp matchar nån av bilderna på din bricka så ska du placera den på din bricka.
5. Den som först fått alla bilder på sin bricka vinner.

Att spela lotto och andra spel tillsammans tränar samspel och turtagning, språkförståelse, ordförråd, uttal och lägger en bra grund för framtida förskola och skola. Barnet lär sig att lyssna, vänta på sin tur och att inleda - utföra - slutföra en aktivitet. Så spela, spela, spela!

Ett paket med garn och te

Idag fick jag garn & te-paket! Jag var tvungen att kika på innehållet innan jag hann hem och in genom dörren och rev upp ett hörn - och guud så gott det doftade!! Kunde knappt slita näsan från paketet. Helt underbart... Det var nog lingon och blåbärsteét som fanns i som doftade (och smakar) så härligt. Förutom te fick jag lite godis, en tesil (med en söt liten tekopp på!), ett mönster på en halsduk och lila Morjärv-ullgarn inkl. trästickor! Jag är mycket nyfiken på att prova trästickorna då jag i hela mitt långa liv uteslutande stickat med metallstickor. Kan ni förstå vilket toppen-paket... Tack till Yllene tider som skickade mig paketet!
 
image102

Lördagssysselsättning

Nu är jag riktigt i farten med bilder i bloggen. Njut medan det varar. Det här knåpade jag hop igår av några av tygerna i tidigare inlägg:

image101

Jag började på en likadan idag, men med annorlunda färgkombinationer. Jepp, jepp... Får se hur länge denna lapptekniksfeber pågår. Jag är en "periodare"...

Pling

Nu fattar jag. Jag har stött på ordet här och där hela dan i bloggar och på andra lösa nätsidor. Jag har tittat på tangentbordet och inte för mitt liv kunnat förstå hur man i misstag kan råka skriva Androla i stället för Carola - tangenten c och kombinationen a-n-d ligger ju inte ens nära varann. Men nu så, nu fattar även jag, Andreas + Carola = Androla. Matte har aldrig varit min starka sida.

Det tar sig...

... sa pyromanen. Ett något större verk och något mindre nystan...

image99

En del låter väskor och skor få flytta hem till sig, men hos mig knackar det ständigt tyger på dörren. Varifrån har de fått min adress?? De kommer in och gör sig hemmastadda, fläker ut sig i soffan och på köksbordet - ja, t.o.m. i sovrummet. Och vägrar flytta på sig förrän jag bokstavligen tar tag i dem och flyttar dem. Nå, totalt oinbjudna kan jag väl inte påstå att de är. Senaste kapen ses nedan, ett par bitar från tygaffär och ett par från loppis. Få se vad de vill bli till för något.


image100

Ett (roligt) inlägg

Jag fick en uppmaning av kompis A om att "skriva ett roligt inlägg så att hon ska få nåt att skratta åt". Humor har nog aldrig varit min starka sida, snarare tycker jag nästan att jag är en liten torris. Skrattar gör jag ofta och ganska högt, men jag tycker inte att jag själv är speciellt rolig. Ja, eller ibland, men jag har svårt att avgöra om det bara är jag själv som tycker jag är rolig eller om nån annan också gör det. Fast det är ju trevligt att kunna underhålla A iallafall. Inläggen har nog varit lite torra o knapriga på sistone, tycker jag också. Jag tror jag försöker anpassa mig för mycket till de som (eventuellt) läser mina inlägg. Vill ju inte alls att nån ska ta illa upp eller så eller tycka att jag är en surtant eller för moppsig (det vore ju helt förskräckligt). Men jag ska gnugga bloggknölarna och försöka framställa nåt saftigare snart.

Förresten, mitt gamla inlägg om Pati Hansén drar fortfarande in kommentarer.

RSS 2.0