ESC-final 2008

Sorry, men den enda låten jag till slut fastnat för är Qele qele med Sirusho från Armenien. Det känns faktist lite trist, för speciell är låten inte. Jag gillade hela framträdandet i semifinalen och det som borde ha låtit falskt gjorde verkligen inte det. Konstigt.

Sommaren är här

Bättre sent än aldrig har nu sommarkänslan infunnit sig även hos mig. Solen skiner varmt och björkarna är gröna. Igår planterade jag blå penseér i balkonglådorna som sällskap till övriga små skott i krukor som tar sig på balkongen. Just nu sitter jag inomhus och svettas och väntar på att tvättmaskinen ska snurra klart. Pajen till ikväll står i frysen som en ren nödåtgärd. Jag glömde häva i det sista smöret i krämen och grädden breddes på medan kakan ännu var ljum. Aj, aj... Vi får hoppas att den går ner i magen och stillar sötsug iallafall. Snart är det dax för lunch och efter det bär det av till beachvolleyplanen för att singla sand mellan tårna och framkalla blåmärken på underarmarna. Termometern visar på 20 grader i skuggan och jag undrar vilken outfit som är lämpligast. I kvällssolen blir det senare grillning på balkongen (med elgrill - det är väl ok?) och så har en av gästerna utlovat caipirinhas. Isbitarna ligger beredda i frysen. Rosa nejlikor står på vardagsrumsbordet som påminnelse av förra helgens fina sammankomst. Nästan så att man önskar att de ypperliga mänskorna där uppe vore här nere. Nu ska jag hämta tvätten.

Ella elle l´a / Kate Ryan

De som vistas här ofta börjar kanske känna igen min musiksmak. Jag tänkte med detta inlägg bara utfärda en varning om en kommande sommarhit/-plåga, Ella elle l´a med Kate Ryan. Liksom alla andra låtar som får bra-stämpel av mig är detta en cover. France Gall (som sjöng Poupeé le cire poupeé le son i ESC i begynnelsen) gjorde den för x antal år sen som hyllning till Ella Fitzgerald. Låten sjungs alltså på franska och det svenska låtnamnet borde betyda ungefär Ella, hon har det. Rätta mig om jag har fel, mina franska-kunskaper har börjat rosta något förskräckligt. Hursomhelst, njut av låten innan den spelats sönder!

RSS 2.0