Legitimerad

Ja, nu är jag då äntligen legitimerad. Legitimerad är inte att förväxlas med:

- kvalificerad
Ja, kvalificerad kan man nog också säga att jag nuförtiden är (då det gäller vissa saker), men detta är ett mer inofficiellt begrepp.

- latiniserad
Detta kan man kalla något som blivit översatt till latin eller fått ett latin-klingande namn. Jag måste nog erkänna att jag tidvis kände mig latiniserad under studietiden, men har inga kvarstående men. Ev. ett fåtal reflexer.

- laminerad
Att genom att köra ett pappersark genom en speciell lamineringsmaskin framkalla en plastig, hård yta på pappret. Ytan gör att det är lätt att torka bort smuts, snor och annan överflödig materia som t.ex. kan förekomma i mitt yrke.

Gradually disappearing

Jag har aldrig varit nån svart liten flugskit på fönstret och kommer nog inte att lyckas med det inom närmsta framtiden heller. Men på nätet anser jag mig ändå har en procentuell chans att lyckas. Jag tänkte gradvis börja fada ut och anonymiseras, åtminstone här på min blogg. Det första steget i anonymiseringsledet var att sudda ut min personliga bild här till höger genom att go black and white. Jag tror att det utifrån bilden är ganska svårt att identifiera mig om ni t.ex. skulle se mig på stan. Så jag valde den av alla fabulösa foton som tagits av mig. Jag får be om ursäkt om jag ser lite blek ut, men jag skyller på att vårsolen inte börjat lysa så starkt här än.

Show me your moves

En tårtbit av min första lön gick oavkortat till välgörande ändamål (bokstavligen talat). Jag har införskaffat en dansmatta med tillhörande dansspel. Man stoppar helt enkelt in cd:n i play station-apparaten och brer ut den här plast-fluff-mattan på golvet. Först var jag tvungen att gå den lilla medföljande skolan och det gick ju som smort. Det hela går ut på att du ska trampa på fram/bak/vänster/höger-pil på mattan beroende på vilken pil som dyker upp på teven. Vidare till låtvalen. Här finns en hel uppsjö med (riktiga) låtar att dansa till och 4 olika svårighetsgrader. Jag började självklart på beginner, men har nu redan avancerat till difficult på ett par låtar. Tiden flyger iväg när jag hoppar och fumlar med fötterna på mattan. Kände du nån gång nån gång sorts fascination för danserna man hittade på i lågstadiet på roliga timmen? Då är detta nåt för dig.

Nejnej, detta är verkligen inte just another barnleksak. Den kräver massa koordination, smidighet, kondition och snabba fötter och ben. Blod, svett och tårar. Och så slutar man förhoppningsvis någonstans vid regnbågens slut som ett riktigt dans-pro.




image36

RSS 2.0