Hemlis

Jag fick paket igår! Det innehöll en ordentlig utmaning...


image83

Ett ljusgrönt mohairgarn och ett sjalmönster låg i paketet. Tusen tack!! Jag spenderade gårdagskvällen med att härva upp garnet och ska kanske försöka mig på att lägga upp maskor ikväll. Jag har inte tidigare stickat med så fint, tunt garn, spännande!

Don´t stop the music / Rihanna

... ja, den rullar ikväll. Och det gör även en gammal, härlig goding.

Idol-Marie

Jag tycker faktist lite synd om Marie Picasso i Idol och förstår att hon bölar titt som tätt. Jag skulle också böla om jag ständigt blev dömd för dumma saker jag gjort för länge sen. Hur länge ska hon behöva lida? Hon kan ju verkligen sjunga! Men det skulle ju underlätta om hon bytte bort Picasso mot sitt riktiga efternamn...

Förluster

Iochmed att jag bor var jag bor har jag drabbats av några förluster. Tre stora förluster, närmare bestämt. Den första och största heter Desperate Housewives, den andra Grey´s anatomi och den tredje Ugly Betty. Jag har förberett mig på att detta skulle hända ett tag och jag hade en handlingsplan. Jag tänkte ta ett ordentligt steg framåt i min kriminella karriär och ladda ner säsongerna som visas på tv. Dock går det inte alls bra, för säsongerna verkar inte finnas att laddas ner!? Vad är detta?? Kanske jag bara är en usel tjuv och inte hittar de rätta ställena. Jag lejde således min andra hälft, men hör och häpna - jag tror inte att han heller lyckades. Tips tages tacksamt emot. Tills jag når en lösning gråter jag krokodiltårar varje tisdag och onsdagkväll.

Update: Nu är jag ikapp gällande Grey´s iallafall. Det var nog jag som inte hade koll på säsongerna...

Nytändning?!

Efter vissa påtryckningar ska jag fortsätta med lite projektrapportering! Filten i föregående inlägg har lagts på is.. Jag märkte nämligen att jag slarvat bort lappen jag hade med mig till tygaffären, då jag skulle handla tyg till baksidan av filten.. En lapp fattas alltså. Lite surt. Men jag har en provlapp med rätt färger som jag ska virka om lite så den passar in färg- och storleksmässigt.. så snart, snart kanske den blir klar också..

Jag har hittat ett nytt tidsfördriv och har börjat surfa runt bland stickbloggar på engelska. Den här är riktigt bra, den innehåller många, fina och inspirerande mönster - på allt mellan himmel och jord! Att översätta mönstren var inte så svårt heller, K=rät och P= avig och resten löser sig med lite googlande och genom att prova sig fram. Jag har många mönster på listan att kika genom... Jag gillar bl.a. de filtade tofflorna/sockorna och barnsockorna med djur på (hittar dem inte i skrivande stund och kan länka).

Startade ett litet projekt igår kväll också. En My So Called Scarf i flerfärgat Manos del Uruguay-garn. Ett riktigt enkelt, men fint mönster! Garnet är brun-grön-beige-melerat... en bild dyker nog upp snart...

Kreativitetsrapport

Jag ska försöka bli duktigare på att blogga om mina små projekt och tillverkningar!

Just nu tycker jag att jag saknar allt vad inspiration heter till att vara kreativ och komma igång med nån stickning / virkning / ..nåt. Ett par kvällar har jag suttit och sytt ihop nåt jag började med för länge sen. Det är det tråkigaste att slutföra, att fästa, att få det avslutat och klart...

Det är en liten filt jag sytt ihop:

image82

Färgerna tar sig inte riktigt bra på bilden, den röda färgen är lite djupare egentligen...

Jag har ett par ggr satt igång för att pröva sticka något med mer invecklat mönster, men jag har troligen haft fel storlek på stickorna, opassligt garn eller nåt annat, för mönstren har inte tagit sig så bra. Men jag har inte gett upp än... Sen borde jag förnya min sockgarderob och sticka några fräscha sockor åt mig till vintern. Och ska det stickas några julklappar i år borde jag snart börja fundera på det också...

Projekt finns, men var är inspirationen?! Komsi, komsi!

Press, stress och svett

Höstens omgång studentskrivningar är aktuella i Finland just nu. Troligen kommer jag aldrig att stå på lika hög allmänbildningstopp som jag gjorde då. Speciellt eftersom jag nu anses totalt färdigstuderad, nybakad, programmerad och klar. Det är bara att säga det rakt ut. Nu går det bara neråt och utför.

A never ending dream / Cascada

Ikväll går denna låten varm...

Facebook

Jag gav efter. Och tydligen inte en dag för sent, för alla var ju redan där.

Musfärg

Musfärg, det ordet stötte jag på idag. Musfärgad, vad är det?? Troligen grå som en mus. * Men vad är det för skillnad på grå och musfärgad isåfall? Man kan tydligen använda det om hårfärg på mänskor och också för att beskriva färg på djurs päls - inte bara på möss. Grisrosa används ju också, men däremot inte grisfärgad. Vad sägs då om rävröd, hamstergul eller fiskfärg?


* Det är praktiskt att jag kan ställa en fråga till mig själv som jag sedan svarar på.

Springa eller gå i regnet?

Jag lärde mig nåt nytt idag då jag kollade på Mythbusters på Discovery channel. En grej som jag nog tänkt på några gånger och trott mig veta svaret på. Blir man blötare om man springer eller går då det regnar? Jag har varit säker på att det bästa är att springa, för då vistas du ju kortare tid i regnet och blir således mindre våt. Men, sidu, så är det inte enligt Mythbusters.

Man blir mindre våt om man går i regnet. Jag misstänker att en förklaring kan vara att då man springer blir man även blöt på ben, knän och fötter. Det kanske man inte i lika hög grad blir om man går.

image81



RSS 2.0