Life is kinda good

Livet är rätt bra ändå ibland. Just nu tittar vi på surikaterna på Discovery channel och äter popcorn.


image78

Call on me-originalet

När jag snokade efter info om Olas Natalie-låt kom jag över detta. En av mina favvo-låter är Eric Prydz låt Call on me och vips! så var den också en cover. Är det inte otroligt att alla bra låtar gjordes för länge sen... Så kul att lyssna på originalet iallafall.Men jag tycker ändå att Eric Prydz version är bättre (och videon också).

Nathalie / Ola

Uj, jag måste erkänna att jag blev lite tagen när jag såg Ola sjunga låten på skansen eller var han nu var. Såg det på tv alltså. Låten är riktigt bra - men - det kan omöjligt vara Olas låt från början. Jag är nästan säker på att det är en cover. Men vem har sjungit den och när då? Jag har försökt forska i saken, men inte funnit några svar. Nån som vet?

__________________________________________________________

Nu har jag gjort mer research. Låten är nog ingen cover, utan skriven av ngn Tony Nilsson, ToNi, och han spelade in en version av låten redan i maj 2006. Här kan man lyssna på en snutt av den. Kanske är det den versionen jag hört när jag tycker den låter bekant, eller så liknar låten bara något gammalt 80-tals spår.

Varning! Varning!

Jag måste utfärda en allmän varning för en växt, pachira aquatica heter den, eller penningväxt på svenska. Jag norpade åt mig ett ensamt, visset ex för 25 kr på en matvaruaffär för nåt år sen. Intet ont anade jag när jag lät den komma med mig hem. Men nu anar jag odåd. Den har nämligen växt sig över en och en halv meter lång och börjat ta övertaget och uppvisa dominanta drag gentemot mina andra krukväxter. Jag fruktar också att det inte räcker med att regera i vardagsrummet där den står, utan att den småningom också kommer att invadera övriga rum. Några tecken på att den skulle börja få nog att sin storväxthet har jag inte sett. Så låt er inte luras av den oskyldiga blicken och det sparsamma priset. Det är ett monster ni tar med er hem.

image74 image77

Vad är grejen med att luras när vi är ute

Vi har en tendens att hitta på lögner och historier då vi är ute i svängen. Våra senaste hopkok handlade bl.a. om att vi bodde permanent i tält på en camping och ämnade göra det hela vintern. Den generösa stackaren som blev utsatt erbjöd oss nästan aggressivt husrum åt oss i sitt hus. Vi drog även en historia om att min kompis blivit så överförfriskad att hon övernattat i en fyllecell och att jag sedan hämtat ut henne. Lyssnaren spärrade upp ögonen och konstaterade att det är bra att ha så snälla vänner. Jag och en kompis körde för ett antal år sedan tricket att säga att vi var systrar och det gick hem otaliga gånger.

Vad är grejen med detta
? Är vi uttråkade? Eller bara i behov av att provocera och driva med folk? Det är ju inte alls snällt egentligen.

Update: Och hur många gånger har vi själva blivit utsatta för lurisar?? Jag tvivlar på att vi är de enda med denna benägenhet.

Tvättsätt

Tvättämnet har jag diskuterat med flera kompisar och det verkar som att alla gör på sitt eget sätt. En del är försiktiga och följer klädmärkningarna slaviskt när de tvättar, även om det betyder halvfulla maskiner. Andra kör allt på 40 eller 60 grader; underkläder, handdukar, toppar, allt tillsammans. Sen verkar det vara en hel vetenskap vilka färger som går att tvätta med varann och vilka man absolut inte ska sätta tillsammans. Funkar röd tröja tillsammans med svart tvätt? Don efter person.

Jag sorterar min tvätt i följande kategorier:

Jeans
Kulörta/svarta kläder 40 grader (ja, rött , grönt, blått går med svart)
Vita/ljusa kläder 40 grader
Kläder 60 grader
Vita strumpor 60 grader
Underkläder oftast 40 grader
Handdukar 60 grader
Specialkläder (t.ex. träningstoppar o dyl.) 30 grader

...
på ett ungefär. Jag försöker följa tvättinstruktionerna på kläderna. Jag skulle inte tvätta vita, tjocka träningsstrumpor på lägre än 60 grader... Jag skulle heller ej sätta nåt vitt tillsammans med kulöra eller svarta kläder (jag har provat, med dåligt resultat)... Nyss tvättades ett par jeans med vita handdukar här där jag bor, jag rös lite...

Andra problemområden inom ämnet som man kunde behandla:

Ensamma strumpor
En gång tennisstrumpa, alltid tennisstrumpa






image73

Vad är bergvärme

En fråga kastades ut till min pappa som genast förklarade på ett (o)begripligt sätt:

Det här med bergvärme, hur fungerar det?
Jaaa, man kan säga att det fungerar som ett kylskåp - men tvärtom!



RSS 2.0