En dubbel, tack

Jag avundas verkligen ingen som är singel idag.

Iallafall inte de som ligger inom åldersspannet kvartssekel + 5-10 år. Iallafall inte de singlar jag känner. Vilket jobb, vilket tjafs, vilket projekt. Jösses. Ju äldre vi blir desto mer finns i baggaget och desto tightare är spindelnätet med fördomar, krav och egna rutiner man måste ta sig igenom för att ta sig till en annan person och närma sig denna. Och lyckas man ta sig in i någon annans sfär väntar ett idogt arbete med att bryta sitt eget nät av krav, fördomar, förväntningar och rutiner och bilda något gemensamt.

Ja säger såhär ja.

Jag tror att det kommer att finnas en hel generation singel-kvinnor (och män) som idag lever som glada singlar och satsar på karriär och lyx. Som skippar barn och bil. Dessa kommer troligen att sitta knökrika i någon lyxig vindsvåning och kika ut över stan, sippandes på sitt martiniglas som 80-åringar. Äntligen, äntligen nöjda och mätta. Nöjda och mätta på resor, handväskor och snitsiga möbler i koskinn.

Balsam för själen

Jag kan inte förstå hur jag hittills gått genom livet utan denna gudomlighet. Balsamvinäger. Lyfter vilken tråkig sallad som helst till himmelska höjder.

RSS 2.0