Spara och slösa

En helt vanlig dag. Jag dyker upp i köket och ser att alla frukter som legat i fruktskålen är borta. Har du slängt all frukt?? ropar jag förskräckt. Jaa, det var något som luktade i köket, svarar han. Jaha, men inte var ju dom frukterna dåliga, inte alla! Det är inte de som luktar iallafall, det måste vara nåt annat, säger jag och drar upp skåpdörren och börjar rota fram frukterna ur soporna. Ett par äpplen lämnade jag i soporna, för de hade faktist sett sina bästa dagar och var rättså skruttiga. Mandarinerna jag köpte för bara ett par dagar sen hade tydligen letat sig längre neråt i soporna, så jag struntade i dem. Tre halvbruna bananer fiskade jag upp och lade på diskbänken. Japp, tänkte jag och stängde skåpdörren. Dedär blir bra till t.ex. en banankaka. Så har också min faster tipsat om att slänga gamla bananer i frysen och ha dem t.ex. i degen när man bakar bröd. Jajja, här slänger vi inte mat minsann, tänker jag, fortfarande lite chockad över att han tog mod till sig och faktist gick och slängde all frukt, utan att fråga mig om lov - eller ens meddela: nu slänger jag all frukt!

Tyvärr är jag ingen banankakefantast eller brödbakare, så bananerna lämnade på diskbänken. En dag, två dagar, tre dagar. Så smög jag ner dem i soporna.



image42

Kommentarer
Postat av: anna

ett bra tips som jag har fátt hãr i brasilien ãr att skiva bananer, strõ õver kanel och micra dem! Sen anvãnder man dem som pálãgg till ljust brõd! Enkelt och supergott!

2007-05-08 @ 18:28:57
Postat av: Kajsa

Aha, he låter int så omöjligt! Kanel e ju gott... måst prov!

2007-05-09 @ 09:29:10
URL: http://kajsadara.blogg.se
Postat av: Anonym

perfekt kombination! Konstit att man int ha tãnkt pá he fõrr!

2007-05-09 @ 22:39:12
Postat av: Kajsa

Hm, ja... man kommer int riktigt automatiskt på tanken ti stopp bananer i micron heller... men däremot no svart-vinbärsblad??! :) (om du minns...)

2007-05-10 @ 11:07:38
URL: http://kajsadara.blogg.se
Postat av: anna

Ja de va en superbra idé just dá.. ganska kreativ ha man vari i sina dagar! :)

2007-05-10 @ 22:41:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0