Same, same, but different

Vilken väljer du?

Medium

image50

Troligen den av spökserierna som rullat längst i rutan. Handlingen kretsar kring trebarnsmamman Alison som genom drömmar hjälper till att lösa mord på nån sorts åklagar/polismyndighet. Hennes man är med på ett ynkligt litet hörn och jag tycker lite synd om honom ibland när Alison får så mycket uppmärksamhet och tar så mycket plats i serien. Han tycks aldrig få komma till skott och prata om sina problem.

Ghost Whisperer

image51

Denna serie visas för tillfället på tv4 som substitut för Medium. Men den håller inte riktigt samma mått... Serien har kanske det mest klassiska upplägget av dessa tre. Melinda ser spöken dagligen och kan snacka direkt med dem. Hon medlar mellan de döda och deras anhöriga och hjälper de avlidna att finna frid så att de kan gå över till andra sidan. Melinda är perfekt stylad vad gäller smink, hår och kläder redan från att hon stiger upp på morgonen iklädd ett tunt sidennattlinne, går efter posten med prinsessliknande morgonrock tills att hon traskar genom dagen och kvällen med snygga kavajer och klänningar.

Tru Calling

image52

Av dessa tre serier tycker jag att denna är den mest välgjorda och genomtänkta. Serien visades för en tid sedan på tv4, dock med sen sändingstid och den fick inte alls gå länge i rutan. Serien handlar om studerande, lite bohemiska Tru som extraknäcker på bårhus. Tru har förmågan att kunna hindra att någon dör; den döda viskar help me till Tru och hon förflyttas raskt bakåt en dag i tiden. Man får då följa Tru när hon "gör om dagen" och räddar personen från att dö. Spännande.

Kommentarer
Postat av: Jenna

jag gillar Medium bäst.
mamma o pappa är stora fan av den serien också. :)

2007-05-24 @ 09:31:39
URL: http://www.lifeofladyj.blogg.se
Postat av: Kajsa

Ja, den går nog het hemma hos familjen T också... :) Serien är ju lite humoristisk samtidigt faktist...

2007-05-25 @ 11:08:29
Postat av: Haydee

Tru calling är den av de tre serierna som jag tittat mest på. Ghost Whisperer har jag inte sett ett enda avsnitt av.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0