Flum?

Det är himla intressant att fundera över hur man kan förvränga / försköna bilden av sig själv på nätet eller i en blogg. Bloggvärlden och hela internetvärlden är egentligen en värld för sig, där alla som deltar har speciella karaktärer som består av ord och kanske bilder. Karaktären motsvarar sällan verkligheten. Varje IRL mänska som sitter framför sin skärm tolkar orden på sitt sätt, genom sitt personligt sammansatta filter, och skapar sig en bild av personen som skrivit orden han eller hon läser. IRL består man av så mycket mer än ord och bilder. Varje mänska väljer sina egna ord och skapar sig därmed en karaktär. Givetvis väljer man ju sina ord och sitt sätt att skriva utifrån sin personlighet och sina erfarenheter, men utöver det kan man egentligen skapa sig vilken bild som helst av sig själv i en blogg. Man kan försköna eller förvränga, förbättra, ljuga eller bara verka totalt likgiltig.

Det kan vara ganska svårt ibland att matcha en IRL-person med personens karaktär i en blogg. Ibland får man en aha-upplevelse och kanske ser en ny sida av personen. Eller vad man tror är en ny sida. Hur ser just han ut i en blogg? Aha, så där? Ok! En mänska som IRL är världens bästa och roligaste historieberättare, kan på nätet bara verka omogen och rörig. IRL-personen förvandlas tillsammans punkter, mellanslag och utropstecken.

Kommentarer
Postat av: Haydee

Det är kanske därför jag inte är särskilt förtjust i tanken att mina vänner och bekanta skulle hitta min blogg! :)
Trevlig helg på dig!

Postat av: Kajsa

Jaa. Börjar man fundera för mycket blir det lätt att man skriver riktat / på ett speciellt sätt när man vet vem som ska läsa.... knepigt...

2007-05-27 @ 17:34:33
URL: http://kajsadara.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0