Det är nåt med att kasta mat

Det går inte, man får inte kasta mat, man kan inte kasta mat. Vi har inte råd att kasta mat. Det är på nåt sätt slarvigt och oansvarsfullt att kasta mat. Men ändå gör vi det.

En liten skvätt mjölk blir dålig, överblivet ris och pasta, lite yoghurt i bottnen på förpackningen, de sista skinkskivorna, osten, bruna bananer, brödet möglar...

Det känns så fel att kasta bort allt det där. Han jag bor med är av åsikten har-jag-problem-med-det-så-ät-upp-det-då. Jaa, men jag vill ju egentligen inte ha den gamla yoghurten eller torrt och hårt bröd. Det skulle kännas så bra om han åt upp allt som en dammsugare, så skulle jag få känna hur otroligt ansvarsfulla och ekonomiska vi är.

Ja, eller så inte.

Jag har prövat att frysa ner överblivna rester av allehanda slag, men påsarna och lådorna tenderar krypa längst bak i frysen eftersom ingen vill ha det. Den gamla, överblivna maten blir ju inte bättre eller mer attraktiv av att den varit fryst (vad inbillar jag mig egentligen).

Det finns ingen bra lösning på det här.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Problemet ãr vãl som vanlit pengar. vi har RÀD att slãnga mat, vi BEHÔVER inte spara... hãr i brasilien slãngs det ocksá. Skillnaden ãr att hãr finns det alltid nán som gár igenom din soppáse pá jakt efter sánt som kan áteranvãndas. Det kan vara mat, tomma plastflaskor, papper av alla de slag, metall... listan kan gõras láng.. Dá kan man ju fundera ifall det kan ses som en god gãrning att slãnga mat.. fast dá kan man ju á andra sidan fundera õver mãnniskovãrdet i att varje dag gá igenom andra mãnniskors sopor.. hundarna gõr ju samma sak.. en liten tankestãllare! kram! :)

2007-08-02 @ 23:04:49
Postat av: Kajsa

Ja... Men här gräver ju knappast nån i soporna, så den goda tanken funkar inte här (förutom de som fyndar i den stora, gröna sopcontainern på lågstadiegården förstås, remember? :)).
Nä, jag tycker inte att vi har råd att kasta mat. Nog sku man kanske spara lite om man skulle låta bli att va så kräsen ett par ggr i veckan... eller så är jag bara snååål.

2007-08-03 @ 15:41:11
Postat av: Haydee

Jag har samma problem, och det är jättehemskt att behöva kasta mängder av mat på jobbet. Ofta tar jag med mat hem från jobbet för att slippa kasta maten. Men en vecka senare brukar jag hitta matpåsen i mitt kylskåp och tvingas ändå kasta bort den.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0